ГолосUA
15:28 06/10/2010

“5 канал” просить Вищу раду юстиції звільнити суддю, що призначив виплату моральної шкоди Ю.Буту

Колектив “5 каналу” звертається до членів Вищої ради юстиції за фактом безпрецедентного рішення Апеляційного суду міста Києва за головуванням судді Закропивного О. В., який залишив в силі рішення судді Васильченка О. В. Подільського райсуду.

Дане звернення сьогодні опублікували на сайті “5 каналу”.

“Зауважуємо, що голова колегії суддів Апеляційного суду міста Києва Закропивний був призначений на безстроковий термін суддівства 15 січня 2009 року. Це призначення відбулося за безпосереднім поданням голови парламентського підкомітету з питань формування суддівського корпусу депутата Бута, отже наявним є факт підконтрольності, а відтак і конфлікту інтересів судді Закропивного”, — повідомили представники “5 каналу”.

Згідно з їх зверненням, вони вбачають в рішенні судді неналежне виконання посадових обов’язків, зокрема в частині вивчення матеріалів та фактів справи. Наприклад, присудження відшкодування моральної шкоди неможливе за відсутності від позивача досудових кроків врегулювання суперечок, однак жодних звернень до телерадіокомпанії чи особисто до журналіста щодо спростування інформації не надходило. “Також дане рішення ми вважаємо корупційними діями щодо обслуговування піарівських інтересів зацікавлених осіб”, — сказано в звернені.

Також “5 канал” оскаржуватиме рішення Апеляційного суду міста Києва у касаційних інстанціях.

Як повідомляв сьогодні ГолосUA, БЮТівці назбирали для морального відшкодування Ю. Буту 165 гривень. А також запропонували приєднатися “регіоналам”, щоб назбирати 20 тисяч гривень. 

Нагадаємо, що Юрій Бут (“НУ-НС”) разом із Ігорем Рибаковим (БЮТ) вийшли з коаліції у 2008 році. Відповідно до українського законодавства, коаліція у Верховній Раді припиняє своє існування, якщо чисельність депутатів, що входять до її складу, стає менше половини складу парламенту. До виходу двох депутатів з демократичної коаліції вона налічувала 227 депутатів (всього в ВРУ 450 депутатів). Тоді демократичній коаліції необхідно терміново було домогтися входження до її складу хоча б одного депутата.

У своєму сюжеті в новинах на “5 каналі” журналіст Ольга Сніцарчук назвала Бута "відщепенцем", за що Подільський районний суд Києва, а також Апеляційний суд ухвалили рішення про грошову компенсацію депутату у розмірі 20 тисяч гривень за моральну шкоду. />  

Читайте также по теме