ГолосUA
15:01 16/08/2010

5 найпопулярніших засобів для схуднення можуть стати смертельними

5 із 10 найпопулярніших засобів для схуднення містять небезпечний для життя і здоров’я людини компонент.

Про це повідомив президент Центру експертиз “Тест” Валерій Безрукий на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, 5 найпопулярніших засобів для схуднення, що продаються в українських аптеках, містять компонент субутрамін, який з квітня цього року заборонений на території України. При цьому відомості про вміст цього компоненту на препараті відсутній, а його дози значно перевищують рекомендовані ще до заборони (15 мг).

Це препарати — “Чарівний лотос” (містить 50 мг субутраміна в кожній капсулі), “Золотой шарик” (40 мг), “Da Li” (40 мг), “Li Da” (10 мг), “Жуйдемен” (10 мг).

“Це — абсолютно небезпечні препарати, що несуть у собі загрозу для здоров’я і, на наш погляд, споживачам слід відмовитися від їх купівлі, тому що їх споживання може призвести до смерті”, — зазначив В. Безрукий.

Згідно з постановами Кабміну, субутрамін віднесено до психотропних речовин та наказом Міністерства охорони здоров’я від 15 квітня 2010 року на території України тимчасово заборонено лікарські засоби, які його містять.

Довідка. Субутрамін є сильнодіючим стимулятором центральної нервової системи, що зменшує апетит і сприяє більш швидкому настанню відчуття ситості. При тривалому безконтрольному застосуванні можливі тяжкі нервово-психічні розлади, а при передозуванні препаратом можуть виникнути безсоння, тахікардія, аритмія, запаморочення, нудота, втрата апетиту. Експерти також зазначили, що при хронічних захворюваннях ті дози субутраміну, що містяться у засобах для схуднення, можуть призвести до смерті.

М. Мамаєва

 

Читайте также по теме