ГолосUA
17:42 30/09/2010

60% українських дітей не здатні виконати нормативи euro-feat — С. Бубка

Шкільна програма повинна бути переглянута через те, що українські діти та молодь серйозно недоотримують фізичні навантаження.

Про це сьогодні заявив член міжнародного Олімпійського комітету Сергій Бубка, виступаючи на засіданні Громадської гуманітарної ради, в якій також взяв участь Президент України Віктор Янукович, передав кореспондент ГолосUA.

“Вражає сумна статистика — 60% українських школярі не спроможні виконати вимоги загальних тестів фізичної підготовки euro-feat”, — повідомив С. Бубка.

За його словами, серед українських дітей та молоді зростає популярність “сидячого” способу життя. “Нам потрібно створити таке середовище, яке б спонукало молодь до фізичної активності не менше, восьми — 12 годин на тиждень”, — зазначив С, Бубка.

На переконання спортсмена, сьогоднішня шкільна програма не дає можливості дитині розвиватися фізично. “Співвідношення занять із загальноосвітніх предметів до годин фізкультури на тиждень складає — 5 до 1: 28 годин урочної форми і 3 години фізичної. Це свідчить про недотримання фізіологічного нормування розумового та фізичного навантаження в процесі зростання та розвитку дитячого організму”, — наголосив С. Бубка.

Спортсмен висловив переконання, що дошкільна на шкільна програми в Україні повинні бути переглянуті на користь запровадження у ній спеціальних перерв для занять популярними видами спорту та рухливими іграми.

Окрім цього, багаторазовий олімпійський чемпіон наголосив на тому, що обов’язкове медичне обстеження школярів не повинне стати підставою для поставлення дітей занять фізкультурою — не повинно зовсім забороняти фізичне навантаження.

Підсумовуючи С. Бубка закликав Президента та уряд більше уваги приділяти фізичному вихованню українських дітей та молоді у дошкільних, шкільних та вищих навчальних закладах.

А. Береза

 

Читайте также по теме