ГолосUA
07:16 06/02/2009

85% житлових будинків Великої Ялти відключать від тепла вже сьогодні

Від сьогодні 85% житлових будинків Великої Ялти будуть відключені від теплопостачання. Про це повідомили у прес-службі мерії Ялти з посиланням на заступника ялтинського міського голови Юрія Кириченка. />  

Причина відключення – борги двох із трьох теплопостачальних організацій за спожитий газ і електроенергію. Борги накопичилися через низьку поточну оплату за надані послуги населенням міста і селищ Великої Ялти. За даними мерії, борги населення за опалення становлять 625 тис. грн за січень по комунальному підприємству «Теплові мережі» і близько 5 млн грн за грудень-січень по ялтинській філії «Кримтеплокомуненерго».
 

«Сьогодні оплата населенням за отримане в січні опалення по підприємству «Кримтеплокомуненерго» становить 30%, по КП «Теплові мережі» – близько 40%. Є будинки і цілі квартали, де взагалі нульова оплата за отримане тепло протягом всього опалювального сезону, – повідомив віце-мер Ялти. – Накопичені борги не дозволили теплопостачальним організаціям отримати ліміти на газ на першу декаду лютого в дочірній компанії «Газ України».
 

За словами Ю.Кириченка, вдалося домовитися тільки про те, що не відключатимуть від тепла такі соціальні об’єкти, як: Лівадійськая лікарня, Будинок малятка в Ялті і школа-інтернат у Алупці.
 

«Міський бюджет повністю розплатився за тепло, тож у Ялті соціальна сфера – дитячі сади, школи, поліклініки, об’єкти культури, які опалюються міні-котельними, встановленими за міською програмою «Тепло», – відключені не будуть. А мешканцям необхідно терміново погасити борги за опалення, оскільки до повного погашення боргу подача газу і електроенергії в котельні здійснюватися не буде», – додав віце-мер Ялти.

 

Читайте также по теме