ГолосUA
15:33 01/09/2009

9 одеських організацій і партій підозрюють у пропаганді фашизму та расизму

Прокуратура Одеси вирішила перевірити законність діяльності 9 регіональних відділень організацій і партій Одеси на предмет фашизму, расизму та ультранаціоналізму.

Про це повідомив представник прокуратури.

Зокрема, вирішено перевірити діяльність «Слов’янської єдності», «Соціал-націоналістичної асамблеї», «Української націонал-трудової партії», «Всеукраїнської організації За Україну, Білорусь і Росію: ЗУБР», «Громадського об’єднання «ДТЗОР» («Добровільне товариство захисту об’єднаної Русі»), «Патріот» і «Антифа», партії «Батьківщина» і «Союзу анархістів України».

Представник прокуратури уточнив, що перевірку вирішено провести за результатами моніторингу, наданим управлінням молодіжної і сімейної політики Одеської міської ради. «На думку співробітників управління, діяльність вказаних організацій і партій сприяє розповсюдженню в суспільстві фашизму, расизму і ультранаціоналізму. Нам передано пакет матеріалів, зібраних в ході моніторингу», — розповів представник.

Він уточнив, що передані зразки агітаційних матеріалів, відеоматеріали, публікації в пресі та інше.

Нагадаємо, 17 квітня в ході бійки представники організації «Антифа» нанесли смертельні ножові поранення 21-річному активістові націоналістичної громадської організації «Січ» Максиму Чайці.

За матеріалами: Українські новини

 

Читайте также по теме