ГолосUA
16:19 26/05/2010

90% акцій ММК ім. Ілліча придбані на користь російської компанії

90% акцій ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» були придбані на користь російської компанії.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив представник компанії «Формігос Холдинг ЛТД» (Кіпр) Борис Подольський.

За його словами, компанії «Формігос Холдинг ЛТД», «Рівейн ЛТД», а також деякі інші компанії викупили 100% акцій ЗАТ «Іллічсталь», якому належать близько 90% акцій ММК ім. Ілліча.

При цьому Б.Подольський уточнив, що операція була здійснена в травні 2009 року, проте згідно з умовами підписаного між покупцем і продавцем договору, вона не підлягала оголошенню протягом одного року. За його словами, для російської компанії, на користь якої здійснювалася операція, металургія є профільним бізнесом. «Ця компанія володіє металургійними активами в Україні, але поки що ми не маємо повноважень її називати», — сказав Б.Подольський і додав: «Я сподіваюся, що через два-три тижні ми зможемо надати детальнішу інформацію з приводу цієї операції".

Нагадаємо, сьогодні генеральний директор ВАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» Володимир Бойко спростував інформацію про продаж підприємства.

“Це 100% брехня, якісь рейдери, яких не можна посадити, намагаються одержати контроль над підприємством. Рейдерська атака на підприємство триває вже більше року, ми навіть збори акціонерів не можемо провести”, — заявив він і підкреслив, що структура власників підприємства залишається незмінною.

Довідка. ВАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча» – одне з найбільших українських металургійних підприємств. Комбінат є підприємством повного циклу. Спеціалізується на виробництві тонкого і товстого конструкційного листа, безшовних труб, балонів.

ММК ім. Ілліча за підсумками 2009 року скоротив виробництво основних видів продукції на 19,6-29,2%, порівняно з 2008 роком.

ВАТ «ММК імені Ілліча» — колективне підприємство. Власником контрольного пакета акцій ВАТ (понад 90%) є ЗАТ «Ілліч-Сталь». У свою чергу, засновником ЗАТ є організація орендарів підприємства. />  

За матеріалами УНІАН
 

Читайте также по теме