ГолосUA
13:57 07/12/2008

900 тисяч росіян перебувають у в’язниці

У Росії зараз більше 900 тисяч людей знаходяться у місцях позбавлення волі.

Про це сьогодні повідомив начальник управління соціальної, психологічної і виховної роботи з осудженими ФСВП РФ (Федеральна служба виконання покарань) полковник Віталій Полозюк, повідомив Кореспондент.

За його словами, порівняно з 2005 роком, коли у місцях позбавлення волі знаходилось 763 тисячі осіб, ця цифра збільшилась на 138 тисяч.

«Ріст кількості ув’язнених призводить до скупчення, що, у свою чергу, є причиною напруженості у місцях позбавлення волі», — відзначив представник ФСВП.

Також, констатував В. Полозюк, збільшення кількості ув’язнених ускладнює роботу працівників виправних закладів. /> Нагадаємо, 3 вересня повідомлялось, що більшість опитаних соціологами російських ув’язнених, які відбули у місцях позбавлення волі не один термін, зауважили, що умови утримання у в’язницях за останні п’ять-п’ятнадцять років значно покращились.

Опитування показало, що 28,9% ув’язнених відзначають покращення умов, 15,1% кажуть про їхнє погіршення, 36,4% побачили як позитивні, так і негативні зміни, 6% вважають, що нічого взагалі не відбулось.

Зауважимо, що комфортабельні умови утримання можуть мати досить неочікувані наслідки: так, у Великобританії в період з 1999 по 2006 роки 37 тисяч ув’язнених відмовились подавати прохання про амністію, хоча по закону мали право на дострокове звільнення.
Більше того, у період з 2003 по 2008 роки було зафіксовано 42 спроби з боку звільнених злочинців повернутися назад до в’язниці.

   

 

Читайте также по теме