ГолосUA
17:46 02/09/2010

92% українців добре ставляться до Росії

Переважна більшість (92%) українців позитивно ставляться до Росії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

При цьому тільки 5% респондентів ставляться до Росії здебільшого погано або дуже погано, а 3% — не змогли відповісти. 70% опитаних хотіли би, щоб Україна і Росія були незалежними, але дружніми державами: з відкритими кордонами, без віз і митниць, 16% — хотіли б, щоб Україна і Росія об’єдналися в одну державу, 12% респондентів вважають, що відносини України і Росії повинні бути такими ж, як і з іншими державами: із закритими кордонами, візами й митницями.

Ще 2% респондентів не змогли висловити своє бачення подальших українсько-російських відносин.

Опитування проводилося з 11 по 20 червня, усього було опитано 2 028 респондентів, старших за 18 років по всій Україні. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

У свою чергу, кількість росіян, які позитивно ставляться до України, виявилася меншою. Про це свідчать результати опитування, проведеного Аналітичним центром Юрія Левади.

Так, 66% опитаних росіян ставляться до України дуже добре або в основному добре. При цьому 23% назвали своє ставлення до сусідньої держави в основному поганим або дуже поганим, ще 11% було складно відповісти.

Крім цього, 64% опитаних хотіли би бачити відносини держав як незалежних, але дружніх країн: з відкритими кордонами, без віз і митниць, 17% — такими самими, як і з іншими державами: із закритими кордонами, візами й митницями, 13% вважають, що Україна й Росія повинні об’єднатися в одну державу, а 6% — було складно висловити своє бачення подальших українсько-російських відносин.

Опитування проводилося з 21 по 25 травня, було опитано 1 610 росіян в 127 населених пунктах Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Нагадаємо, за попередніми опитуваннями, проведеними в РФ, майже половина росіян позитивно ставляться до шлюбів своїх співгромадян із українцями.

За матеріалами: ТСН.ua

 

Читайте также по теме