ГолосUA
08:31 06/07/2010

99% підготовленого до другого читання Бюджетного кодексу залишилися незмінними — НУ-НС

Редакція Бюджетного кодексу підготовлена до другого читання практично без змін та врахувань зауважень і поправок опозиції.

Про це заявила народний депутат від «Нашої України-Народної Самооборони” Ксенія Ляпіна журналістам у кулуарах парламенту, передав кореспондент ГолосUA.

«99,9% поправок, особливо тих, які вносила опозиція, відхилені у Бюджетному кодексі. Тобто позиції, які були в першому читанні у Бюджетному кодексі, залишилися без змін у другому читанні. І якоїсь якісної доробки цього документу ми не побачили», — зауважила вона.

Окрім того, за словами політика, залишились досить «конфліктні норми, які роблть для опозиції неприйнятними їх для підтримки». «Це те, бюджетним установам дозволяється заробітчанство, тобто вони можуть мати власні надходження, зароблені від будь-якої діяльності. Це норма, яка є неприйнятною сьогодні», — підкреслила нардеп.

Також Ксенія Ляпіна наголосила, що незмінною залишається норма про міжбюджетні стосунки. «Скажу коротко: програють всі райони, села та селища, виграють великі міста», — підсумувала вона.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме