ГолосUA
09:12 22/02/2009

А в Австралії — жалоба за жертвами пожеж

Австралія вшановує пам’ять більше 200 осіб, які загинули під час лісових пожеж у штаті Вікторія, повідомило радіо Бі-бі-сі. />  

Прем’єр-міністр Австралії Кевін Радд а також принцеса Анна від імені Королеви Великобританії Єлизавети Другої присутні на траурній церемонії в Мельбурні, столиці штату Вікторія.
 

Багато з 50 тисяч людей, які зібрались на траурну службу, одягнені в жовтий спецодяг або носять жовті стрічки — колір австралійських пожежників.
 

За офіційними даними, у вогні загинуло 209 осіб. Пожежі почались 7 лютого і за 2 тижні поглинули 13 тисяч гектарів лісосмуги і декілька населених пунктів.
 

На даний момент пожежні служби продовжують боротися з лісовими пожежами в штаті і влада не виключає, що кількість жертв може зрости.
 

Дві людини вже затримано за підозрою у підпалах. За законами штату, такий злочин тягне за собою покарання тюремним утриманням на 25 років.
 

Місцеві ЗМІ повідомили, що пожеж з такими численними жертвами в Австралії ще не було. Наймасштабнішими в історії Австралії були пожежі в 1983 році в штатах Вікторія і Південна Австралія, жертвами яких стали 75 осіб, було знищено близько 3 тисяч будинків.

 

Читайте также по теме