ГолосUA
08:37 12/12/2009

Адміністративний ресурс після 2004 року нікому не загрожує – мер міста Черкаси

Адміністративний ресурс після 2004 року нікому не загрожує, бо влада на місцях ніяким чином не впливає на здійснення волевиявлення.

Таке переконання висловив у ефірі ток-шоу «Велика політика» на «Інтері» черкаський міський голова Сергій Одарич.

«Після 2004 року адміністративний ресурс, на моє переконання, нікому не загрожує. Ні місцеве самоврядування, ні місцеві структури виконавчої влади не мають реального впливу на примушування людей голосувати, чи працювати у комісіях», — сказав він.

За словами С. Одарича, «партії делегують людей, ані мер, ані губернатор, ані голова районної адміністрації, ані голова села не мають можливості ставити у комісії своїх людей. Вважаю, що тут треба заспокоїтися».

Однак голови населених пунктів все ж можуть впливати на громадську думку завдяки своєму авторитету у виборців, вважає мер Черкас.

«Стосовно громадської думки, на моє переконання, вирішальну роль на цих виборах будуть грати мери міст, голови сільських і селищних рад. Після того, як ми перейшли на партійні списки, коли люди не знають, кого вони обирають у парламент, у районну, міську, сільську раду, їм відомі лише ті, за кого голосують, де є прямі вибори. Тому вони на сьогодні є авторитетними, і їхня думка для громад буде важливою», — наголосив він.

І. Носальська

 

Читайте также по теме