ГолосUA
15:41 16/12/2009

Адміністративний ресурс відіграє на чергових президентських виборах важливу роль, — експерт

Адміністративний ресурс відіграє на чергових президентських виборах важливу роль.

Про це заявив заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький сьогодні в ефірі програми «РозворотUA» в ефірі радіо «ЕраFM».

За його словами, особливо динамічно кандидати у Президенти використовують такі технології, коли їхня перемога у виборах залежить від сотих відсотка. «І тут сто, двісті, триста, мільйон людей, які проголосують таким чином, дуже важливо», — сказав він.

Натомість голова української консалтингової групи «Радичі» Василь Яблонський зазначив, що застосування адмінресурсу на даному етапі виборів не є критичним. «Те, що зараз є певні порушення, не впливає на хід виборів. Ми повинні розуміти, що всі розмови про використання адмінресурсу — це також виборні технології».

Особливо спекулює цією темою, як наголосив він, опозиція. «Люди, які знаходяться в опозиції, можуть краще експлуатувати цю тему і впливати на владу, оскільки у них формально немає важелів для застосування адміністративного ресурсу», — зауважив експерт, наголосивши при цьому, що ефективність таких схем важко перевірити, оскільки це швидше «віртуальна ефективність, ніж реальна».  

 

Читайте также по теме