ГолосUA
09:55 14/09/2010

Адміністрації Президента не вистачає літаків — закуплять ще кілька

В Адміністрації Президента планують закупити два літаки Ан для перельотів перших осіб держави.

Про це заявив глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

За його словами, в новому літаку президента "Аеробус", вартістю 86 мільйонів доларів, "місця взагалі немає".

"Ан-158 — набагато краще і в три рази дешевше. Ми хочемо закупити для компанії "Україна" шість "Анів": два — для перельотів перших осіб, і чотири магістральні", — сказав Льовочкін.

"Причому поставити справу так, щоб прибуток від комерційних польотів покривав витрати на польоти перших осіб. Це буде реальна економія", — заявив він.

Крісла в новому президентському літаку "обтягнуті світло-сірою шкірою". Ні спортзалу, ні кабінету, ні спальні з розкішним ліжком тут немає. Літак розбитий на три відсіки: у першому сидить президент — до його послуг два крісла, низький стіл і досить вузький диван.

З "досягнень техніки" в президентському відсіку хіба що телефон. Другий відсік — для членів делегації: тут вже столів немає — тільки просторі крісла по два у ряді, і третій — для журналістів, там крісла вже по три у ряді.

Годують у президентському "Аеробусі" смачно — солодким пловом, курячим шашликом, оселедцем з цибулею, салатами та солодощами. Нагадаємо, новий літак президента України Airbus-319 не може брати на борт більше 23 осіб, тому для решти делегації доводиться орендувати додаткові літаки.

За матеріалами: ТСН.ua

 

Читайте также по теме