ГолосUA
14:55 15/09/2010

Адмінресурс на виборах буде задіяний у всіх регіонах України — КПУ (ГОЛОС)

Адміністративний ресурс під час передвиборної кампанії буде задіяний у всіх регіонах України.

Таку думку висловив народний депутат від фракції Комуністичної партії України Олександр Голуб в коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Представники націонал-демократичного табору мають можливість використовувати його в центральній і західній Україні, то Партія регіонів має таку можливість у південних та східних областях», — пояснив політик.

Він зазначив, що в Україні вже давно створена державна система фальсифікації виборів, ця система залишилась і зараз також діє.

«Та політична сила, яка на місцевому рівні контролює адмінресурс, звичайно, має переваги над іншими політичними силами. Абсолютно очевидно, що це адмінресурс був і раніше задіяний, і зараз буде задіяний, у цій виборчій кампанії», — зазначив політик. /> ГОЛОС

Разом з тим нардеп наголосив, що контроль за ходом виборчого процесу, активна учать громадських організацій і політичних партій в контролі за виборами, може звести результат впливу адмінресурсу до мінімуму. «Це поки що єдине, чого можна досягти сьогодні в Україні», — підкреслив О. Голуб.

Він також наголосив, що адмінресурс дає додаткову кількість голосів, і «здебільшого цей необхідний процент і є якраз контроль над міською, над обласною та районною радою».

А. Штепура
 

Читайте также по теме