ГолосUA
15:36 02/01/2011

Адвокат Данилишина звинуватила Піховшека у брехні

Адвокат затриманого в Чехії колишнього міністра економіки України Богдана Данилишина Маріна Махіткова спростувала інформацію про те, що її підзахисний дав свідчення проти доньки екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це вона заявила в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Якщо українська преса оприлюднює такі дані, то нехай наведе джерела, звідки отримує таку інформацію, бо вона неправдива. Пан Данилишин з цього приводу жодним чином публічно не всиловлювався і немає такої можливості, бо він далі перебуває у в’язниці в Чеській Республіці», — заявила адвокат.

За її словами, Б.Данилишин після затримання не спілкувався з жодною українською офіційною особою, в тому числі і представниками українського посольства. М.Махіткова зазначила, що єдині українці, з якими спілкується її підзахисний — це його родина.

Нагадаємо, напередодні журналіст В’ячеслав Піховшек заявив в інтерв’ю «5 каналу», що Б.Данилишин дав свідчення проти доньки екс-прем’єр-міністра України Юлії тимошенко. Посилаючись на свідчення Б.Данилишина, В.Піховшек сказав, що будівництво терміналу «D» у Борисполі пов’язане з Євгенією Тимошенко-Карр. Генеральна прокуратура України звинувачує екс-міністра у нанесенні збитків державі, зокрема під час проведення закупівель аеропортом «Бориспіль». Б.Данилишин провину відкидає. Його затримали в жовтні у Чехії, де він згодом попросив про політичний притулок.

Читайте также по теме