ГолосUA
13:56 10/10/2009

Адвокат Дем’янюка хоче домогтися відстрочки суду

Адвокат Джона (Івана) Дем’янюка, звинуваченого в причетності до вбивств 27900 в’язнів концтабору Собібор, заявив про те, що має намір домогтися відстрочки початку процесу, який має відкритися 30 листопада в Мюнхені.

Адвокат Ульріх Буш (Ulrich Busch) заявив, що ще до кінця п’ятниці, 9 жовтня, подасть скаргу до Федерального конституційного суду в Карлсруе на порушення органами державної влади цивільних прав його підзахисного.

Ульріх Буш збирається апелювати не тільки до поганого стану здоров’я 89-річного Дем’янюка. У підготовленому зверненні адвокат має намір звернути увагу суддів на той факт, що його підзахисний фактично вже відбув покарання, просидівши більше семи років в ізраїльській в’язниці.

Цей час, як вважає Буш, повинно бути зараховано при розгляді справи в Німеччині, а з урахуванням того, що Дем’янюк, на думку адвоката, не може отримати у ФРН більшого терміну, ніж в Ізраїлі, він повинен бути відпущений на свободу.

Крім того, Ульріх Буш має намір переконати суддів, що Дем’янюк не доживе до кінця процесу і суд над ним не має сенсу. У зверненні до Конституційного суду, яке нараховує 80 сторінок, він доводить, що Дем’янюку залишилося жити не більше року. Тим часом, офіційно процес розписаний до травня 2010 року. Таким чином, у кращому випадку, Дем’янюк переживе свій вирок на кілька місяців.

Не відомо чи буде скарга Ульріха Буша задоволена чи ні. Попередні аналогічні випадки вказують, скоріше, на те, що Конституційний суд у Карлсруе не вважає перешкодою можливу кончину підсудного під час майбутнього процесу.

У четвер, 8 жовтня, суд у Карлсруе відхилив скаргу 88-річного Хенріха Бере (Heinrich Boere), колишнього командира "Німецьких СС в Нідерландах", якого звинувачують у вбивстві трьох мирних голландців в 1944 року. Адвокати також вказували на поважний вік Бере, хвороби і те, що він може померти на процесі. Суд над Бере має розпочатися 28 жовтня.

За матеріалами: Lenta.ru 

Читайте также по теме