ГолосUA
14:16 03/07/2009

Адвокат Лозинського не знає, де знаходиться його клієнт

Адвокат Віктора Лозінського, якого сьогодні Верховна Рада позбавила мандата народного депутата, Роман Денисюк не знає, де знаходиться його підзахисний.

Про це Денисюк повідомив сьогодні на брифінгу, передав «РБК-Україна».

В той же час він відмовився виконати прохання журналістів зателефонувати Лозинському, щоб з’ясувати, де він зараз знаходиться.

Денисюк повідомив, що, незважаючи на порушення кримінальної справи, йому, як захисникові, не надані копії постанови про порушення кримінальної справи, тому він не може оскаржити постанову про порушення кримінальної справи в суді. Крім того, він не може ознайомитися з матеріалами справи.

Адвокат відзначив, що на сьогодні процесуальний статус Лозинського — «підозрюваний». «Я вважаю, що він — підозрюваний», — наголосив правовий захисник екс-депутата.

Денисюк не виключив, що слідство оголосило Лозінського в розшук.

1 липня Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти тоді ще нардепа від БЮТ В.Лозинського. Справа порушена за ч.2. ст.121 (нанесення навмисних тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу. Генпрокурор Олександр Медведько направив того ж дня до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і взяття під варту В.Лозінського.

Ярослав Гризодуб, захисник іншого підозрюваного в скоєнні цього злочину, керівника районного відділу міліції Голованівського району Михайла Ковальського, заявив, що на місці інциденту була присутня четверта, не встановлена сьогодні для слідства особа.

За його словами, таку інформацію він отримав від свого підзахисного, якому у свою чергу про це розповів під час допиту заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Як заявили журналістам Гризодуб і захисник екс-прокурора Голованівського району Євгенія Горбенка Павло Портянко, в ході слідства допускаються процесуальні порушення.

Зокрема, слідчі ГПУ відмовляються відповідати на поштові звернення з боку Портянка

 

Читайте также по теме