ГолосUA
13:31 09/11/2010

Адвокати Лозінського вимагають від слідства пустити до нього лікаря

 

Захист екс-нардепа Віктора Лозінського клопоче перед слідством, щоб до арештованого пустили доктора і показали головний речовий доказ — гвинтівку, з якої вбивали Валерія Олійника.

Про це розповів один з трьох адвокатів В. Лозінського Роман Денисюк в інтерв'ю “Газеті по-київськи”.

 

За його словами наразі ознайомлення зі справою вийшло на фінальну стадію. Заарештований екс-депутат оглядає останні відеоматеріали. За прогнозами Р. Денисюка, до суду матеріали повинні бути спрямовані вже цього місяця. Адвокати заявили, що розслідування проведено з численними порушеннями і звинувачення проти В. Лозінського розсиплеться в суді. Тим часом сам підсудний напередодні суду почувається зле — скаржиться на серце. До нього не пускають сім'ю. Відмовлено і в консультації медиків, тож сердечника В. Лозінського лікують аспірином.

“Лозінському в 2006 році робили операцію на серці в Інституті ім. Амосова, і з тих пір йому потрібно регулярно показуватися кардіологам. Проте слідчі ігнорують наші клопотання і лікаря не пускають, хоча це може спричинити ускладнення для здоров'я мого клієнта. На всі наші запити відповідають, що в Лук'янівському СІЗО є медики і в разі чого зможуть надати допомогу. Але все, що роблять лікарі в ізоляторі, — це прописують аспірин”, — розповів адвокат Р. Денисюк.

При цьому захисник заявив, що у справі відсутні будь-якої експертизи, які доводять причетність В. Лозінського до вбивства селянина Валерія Олійника.

“Усі звинувачення будується тільки на свідченнях інших людей, які були присутні під час вбивства (колишні правоохоронці — Михайло Ковальський та Євген Горбенко). Жодних експертиз, які доводять, що Лозінський стріляв зі зброї, немає. Зате в документах фігурує карабін “Бенеллі”, який нібито належить Лозінському. Цю зброю приніс єгер Перепелиця (наразі під арештом) у розібраному вигляді і дав свідчення, що він сам стріляв з нього в Олійника. Слідство ж стверджує, що з карабіна все-таки стріляв Лозінський. На цю зброю хоче подивитися сам екс-депутат і я, щоб переконатися — чи не зроблено там фальсифікації якоїсь деталі з відбитками Лозінського”, — зауважив адвокат.

Водночас, як пише газета, в Генпрокуратурі іронізують над такими аргументами адвокатів В. Лозинського і заявляють, що докази його провини “залізні”. За версією слідства, В. Лозінський стріляв в загиблого з карабіна, поки не скінчилися патрони. А потім “стрибнув” в “Ниву-Шевроле” і давив його вже на узліссі, поки жертва не залилася кров'ю.

Читайте также по теме