ГолосUA
16:13 02/12/2010

Аграрії пропонують владі запровадити «зелені картки» на продовольство

 

Представники аграрного бізнесу пропонують владі запровадити в Україні «зелені картки» на продовольчі товари для бідних верств населення, замість введення квот на експорт аграрної сировини.

 

Таку думку висловив голова Аграрного союзу України Геннадій Новиков на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

За його словами, собівартість української продукції робить неможливою конкурентоспроможність українського виробника на світовому ринку. «Чомусь, наші керманичі добре це розуміють. Українським аграріям треба тати дешевший запас, щоб вони могли конкурувати на світовому ринку і експорт не припинявся», — сказав він.

 

Г. Новіков наголосив на тому, що аграрії вимагатимуть від держави, щоб «вона включила інші важелі по регулюванню продовольчого ринку». Він висловив думку, що для того, щоб зробити аграрну продукцію доступною для малозабезпечених верств населення українська влада повинна запровадити так звані «зелені картки». «Можливо, це звучить неприємно, але це як раз той риночний механізм регулювання цін на продовольство. У нас не дуже багата держава, а цей механізм – він найдешевший із тих, які вона може застосувати. Оскільки забороняючи експорт, держава наносить бізнесу мільярдні збитки», — сказав голова Аграрного союзу України.

 

Він повідомив, що вартість «зелених карток», які буде оплачувати держава, не буде перевищувати 1 млрд. грн. «Це дешевше, ніж те, що держава робить такі збитки», — наголосив Г. Новіков.

 

О.Проценко

Читайте также по теме