ГолосUA
11:15 08/11/2008

Ахмєтов не переводив $5 млрд за кордон — прес-служба

Інформація про переведення $5 млрд. головним акціонером групи компаній Систем Капитал Менеджмент Ренатом Ахметовим з України є недостовірною і заснована на вигадках та нерозумінні найпростіших економічних процесів. Про це йдеться в заяві СКМ, повідомляє прес-служба компанії.

Приводом для такої заяви стало інтерв’ю, що його 4 листопада 2008 року народний депутат Сергій Терьохін дав «Українській правді». Зокрема, Терьохін заявив, що власник СКМ Ренат Ахметов перевів $5 міліардів за кордон. />  
Згідно з заявою, СКМ не переводила таких грошей за кордон ані у 2007, ані у 2008 році, а основним пріоритетом в неї досі залишається Україна, і фінансові ресурси групи звідси виводитись не будуть.

«Під час реалізації програми корпоративних перетворень, що була прийнята на початку 2006 року для створення зрозумілої та прозорої структури власності, компанією були створені нові дочірні компанії в Європі, котрі у 2006-2007 цілком легально отримали акції підприємств групи, ринкова вартість (а не кошти, як ішлося в заяві Сергія Терьохіна) яких складала $5 млрд.», — йдеться у заяві прес-служби.

 

Читайте также по теме