ГолосUA
13:22 26/09/2009

Активи націоналізованих банків зникають?

Активи націоналізованих банків дивним чином зникають.

Про це заявив економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, коментуючи заяву голови правління банку «Київ» виділити ще додатково 1,5 млрд. грн.

За його словами, банки, влітку рекапіталізовані державою — «Родовід банк», банк «Київ», «Укргазбанк» — просять «добавки».

«Мовляв, коштів, наданих урядом «живими» грошима, не вистачає для розрахунку з вкладниками. При цьому кожен з трьох банків отримав суму, що дорівнює чверті їх власних активів. Якщо ми подивимося на кошти, надані для націоналізації банків, звичайно їх менше, ніж депозитів в цих банках. Але з іншого боку ці банки мали не лише якісь зобов’язання, а й активи. І тут виникає питання, чому вони зі своїх активів не можуть видати навіть незначну частку депозитів. Це значить, що 30-40% активів цих банків кудись зникли. І ось цим питанням чомусь ніхто не займається», — зазначив експерт.  

Як повідомляв ГолосUA, уряд виділив на фінансове оздоровлення «Родовід банку», банку «Київ» й«Укргазбанку» 9,5 млрд. грн. 22 вересня голова правління банку «Київ» Ігор Маслов заявив, що банку додатково потрібні 1,5 млрд. грн. Раніше з проханням додатково надати 1 млрд. грн. до Міністерства фінансів звернувся «Родовід банк».

За матеріалами «УБР».

 

Читайте также по теме