ГолосUA
07:53 18/11/2009

Активна підтримка громадськістю лівого кандидата налякала олігархів

Місцеві організації Прогресивної соцпартії та Соціалістичної партії України підтримують ідею об’єднання всіх лівих сил, не дивлячись на позицію їх керівництва.

Таку думку висловив кандидат на пост Президента від Блоку лівих та лівоцентристських сил Петро Симоненко на зустрічі з пресою у Кривому Розі.

«Місцеві організації ПСПУ та СПУ підтримують Блок лівих сил, підтримують саму ідею об’єднання лівоцентристських партій. Те, що Олександр Мороз та Наталія Вітренко не з нами — це не проблема партій, а проблема «верхівок партій», — вважає Петро Симоненко.

Він підкреслив, що на рівні регіонів осередки ПСПУ та СПУ беруть участь у діяльності блоку, розраховуючи на спільну участь на виборах до місцевих рад, котрі відбудуться у травні 2010 року. За словами Петра Симоненка, з блоком лівих хочуть співпрацювати не лише партії, а й громадські організації.

«Вперше на нашому боці виступає увесь ветеранський рух: ветерани не хочуть бути ззовні політики, вони чітко висловили 11 листопада свою позицію — підтримати кандидата від лівих сил. Вже готується процес підписання договору про співробітництво між нашим блоком та ВГО «Діти війни», профспілками. Наприкінці листопада в Українському домі відбудеться Форум громадських організацій, котрі також підпишуть декларацію про співробітництво з нашим Блоком, ми будемо спільно працювати», — сказав кандидат на пост Президента.

Симоненко також вважає, що така підтримка з боку партій та громадських рухів налякала олігархів: вони стали фінансувати псевдоліві партії та їх кандидатів.

 

Читайте также по теме