ГолосUA
13:36 06/04/2010

Активне реформування є пріоритетом нової команди Держфінпослуг, — Волга

Головним пріоритетом нової команди Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України є активне реформування галузі.

Про це сказав голова комісії Василь Волга сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, аналіз стану ринків небанківських фінансових послуг та динаміки їх поведінки під час фінансової кризи, а також аналіз діяльності Дерфінпослуг, як державного регулятора в цій галузі, дає “невтішні результати та висновки”.

“Рівень капіталізації суб’єктів ринку є критично малим та не може суттєво впливати на стан економіки в цілому. Рівень гарантій захисту вкладів є недостатнім, а якість роботи на ринку — не завжди задовільною. Саме тому Держфінпослуг має виступити ініціатором реформ в цій галузі”, — сказав посадовець.

В. Волга наголосив, що нова команда, яка приходить до керівництва комісії, ставить перед собою мету захистити майнові права громадян. “Наша мета — в першу чергу, захист майнових прав громадян, всебічний розвиток сучасних форм та методів роботи на фінансових ринках, прозорість та універсальність фінансової звітності всіх суб’єктів ринку, нещадна боротьба з корупцією в стінах Держфінпослуг та спрощення і скорочення регуляторних процедур”, — резюмував він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме