Акції протестів студентів можуть бути оплачені – Єфремов

Акції студентів, які протестують під стінами парламенту проти законопроекту про вищу освіту можуть бути проплачені політичними силами.

Про це сказав голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу у Верховній Раді, передав кореспондент ГолосUA.

«У мене викликає великий сумнів, те що відбувається із протестами… Гадаю такі акції можуть бути профінансовані. Бо навряд чи навчальний заклад знайде на це кошти самостійно», — сказав він.

Водночас відповідаючи на запитання журналістів про те, чи підпише Президент цей закон в разі його ухвалення депутат наголосив, що зараз недоцільно говорити про те, чи буде підписаний законопроект Президентом, оскільки він сам ще не прийнятий і коли буде прийнятий поки не відомо.

«З цього приводу існує дві точки зору. Одна з них: віддати пріоритет державним навчальним закладам і більшість державних замовлень перерозподіляти саме через них. Натомість приватні заклади повинні існувати на плату, яку вносять студенти, що і стане фінансовою базою цих вищих навчальних закладів. Проте, насправді проблема досить велика, адже у нас в державі надзвичайно велика кількість університетів та інститутів, і багато з них просто не виконують тієї ролі, яку повинні. У нас деякі студенти навіть не знають, де їхній навчальний заклад, і це проблема. Як ви хочете, щоб наші дипломи визнавали в Європі?», — обурився політик.

Він наголосив, що на погоджувальній раді депутати домовились створити спеціальну групу щодо цього питання і протягом двох тижнів напрацювати загальну думку, з якою можна вийти у сесійну залу.

«Відбулись наради і вже зараз є певні зміни. Безумовно, такий законопроект не повинен прийматися кулуарно, але ми повинні знати, що беремо за основу якість освіти чи фінансування окремих людей», — підсумував Олександ Єфремов.

Нагадаємо, сьогодні під будівлею парламенту студенти влаштували мітинг проти ухвалення закону “Про вищу освіту”. Всього зібралося близько 50 мітингувальників. Як повідомив один з організаторів акції, здебільшого це студенти Києво-Могилянської академії. “Ми протестуватимемо доти, поки Верховна Рада не відмовиться від цього законопроекту. Якщо народні депутати ухвалять цей законопроект, ми попереджаємо про всеукраїнські акції протесту студентів”, — заявив співрозмовник агенції.

Читайте также по теме