ГолосUA
13:06 23/04/2009

Акцизи на пиво можуть підвищитись вдвічі

Акцизи на пиво та слабоалкогольні напої можуть підвищитися вдвічі.

Про це в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA повідомив народний депутат, голова комітету митної та податкової політики Сергій Терьохін.

За його словами, саме ці напої найбільше споживаються школярами та підлітками, тому ціна на них не повинна бути доступною.

«Сьогодні з літра пива сплачується 31 копійка акцизу. Щоб було зрозуміло – з літра спирту ця сума вже з 1 липня становитиме 34 гривні! Я запропонував підвищити цю суму хоча б вдвічі, і вже було засідання комітету, але одна дуже оригінальна партія зірвала його», — розповів політик.

Наступне засідання комітету , як заявив Сергій Терьохін, відбудеться 14 травня. «Тоді й побачимо хто чого вартий», — наголосив він, додавши, що жодні інші заходи не матимуть такої дієвості, як підвищені ціни.

При цьому політик наголосив, що розмови про підвищення акцизів на пиво велися і раніше, але в кожній партії є свій «пивний барон», який блокує прийняття рішення.

Окрім цього Сергій Терьохін висловив «розчарування» прийнятим у парламенті законом про підвищення на 58% акцизів на спирт 100% етиловий, який, на його думку, принесе країні більші шкоди, ніж користі.

Анастасія Береза

 

Читайте также по теме