ГолосUA
12:57 19/06/2009

Албанія відмінила візи для України

Албанія відмінила візи для туристів з України у період туристичного сезону до 31 жовтня 2009 року.

Про це ГолосUA повідомив співробітник відділу візової політики МЗС України Денис Левицький.

За його словами, українські туристи зможуть вільно їздити в Албанію у період з 20 червня по 31 жовтня 2009 року.

«Відмінили (візовий режим — ред.) з 20 червня по 31 жовтня. Безвізовий в’їзд (для туристів — ред.) дозволений на термін не більше, ніж шість місяців», — зазначив він.

Нагадаємо, раніше радник-посланець російського дипломатичного представництва в Албанії Валерій Тихонов заявляв, що Албанія відмінила туристичні візи для громадян України, Росії і сербії, проте жодного офіційного підтвердження від МЗС Албанії посольство Росії не отримало. За його словами, відповідне рішення уряду Албанії, датоване 11 червня, було опубліковане у місцевій пресі, звідки й потрапило в інші ЗМІ, передали «РІА Новини».

В. Тихонов підкреслив, що російські дипломати дізналися про відміну віз тільки з офіційного сайту прем’єр-міністра Албанії.

«Зі слів представників консульського відділу МЗС Албанії можна зрозуміти, що безвізовий режим справді діє з 14 червня до 31 жовтня тільки для туристів. Нам не зрозуміло, чому рішення уряду було, а МЗС Албанії посольтва до відома не ставить. Тепер ми чекаємо пояснення», — зазначив посадовець.

Тимчасовий безвізовий режим розглядається албанською владою як додатковий захід для приваблювання туристів. Зазвичай для в’їзду в Албанію потрібна віза.

 

Читайте также по теме