ГолосUA
08:18 23/12/2010

Александровська виступила за зміну політики Національного банку

 

Політику Національного банку України необхідно негайно змінювати.

Про це заявила народний депутат фракції Компартії України Алла Александровська з парламентської трибуни, передав кореспондент ГолосUA.

“Я сьогодні з цієї трибуни хочу звернутися до тієї людини, яка очолюватиме Національний банк України і сказати, що політика Нацбанку має бути змінена. Політика Національного банку має бути направлена на захист економіки, внутрішнього фінансового ринку України, тобто того, чого ми сьогодні на жаль не бачимо”, — заявила А. Александровська.

При цьому вона додала, що нині необхідно зрозуміти, що банківська система нині не є донором економіки України та не стимулює розвиток реального сектора економіки. “Вона (банківська система — ред.) нині займається глупою та тупою спекуляцією на фінансових ринках України”, — зазначила нардеп.

Нагадаємо, Президент В. Янукович 22 грудня ввечері вніс до парламенту подання на звільнення Володимира Стельмаха з посади голови Національного банку України (НБУ) у зв'язку з поданою ним заявою.

Глава держави також вніс до Верховної ради подання на призначення главою НБУ Сергія Арбузова.

Наразі, С. Арбузов обіймає посаду першого заступника голови НБУ.

9 липня 2010 року Верховна рада прийняла законопроект № 6659, яким збільшили термін повноважень голови НБУ з 5 до 7 років.

16 грудня 2009 закінчився 5-річний термін повноважень В. Стельмаха. Як відомо, 18 січня йому виповнюється 72 роки.

Читайте также по теме