ГолосUA
11:36 13/02/2010

Альтернативний Україні трубопровід «Nord Stream» почне працювати восени 2011 року

Будівництво трубопроводу «Північний потік» планується завершити до травня 2011 року, у вересні того ж року ним почнеться постачання газу до Західної Європи.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі уряду Росії.

Прес-служба оприлюднила заяву прем’єр-міністра РФ Володимира Путіна під час переговорів із Марселом Крамером, головою правління голландської компанії Gasunie, що володіє 9% акцій проекту «Nord Stream»: «У квітні починаються роботи на морській дільниці прокладання газопроводу. І вже за рік – у травні 2011-го – робота має бути повністю завершена й на морській дільниці, й на суші – в Росії та Німеччині. Вже у вересні має піти газ».

Єдиною перешкодою для початку робіт була відсутність дозволу Фінляндії на прокладання трубопроводу на дні моря у територіальних водах цієї країни. Але 12 лютого Хельсинки остаточно дали такий дозвіл. Ще раніше такі ж дозволи оператору проекту дали інші країни, на чиїх територіях пройде газолін – Росія, Німеччина, Швеція та Данія.

Про необхідність будівництва трубопроводу «Nord Stream» в обхід України Росія заявила на початку 2009 року під час загострення чергового російсько-українського газового конфлікту.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме