ГолосUA
13:52 27/04/2010

Американські українці — проти ратифікації угоди про ЧФ РФ

Український Конгресовий Комітет Америки (УККА), який представляє більш, ніж 1 млн. американців українського походження, засуджує нещодавню угоду між Президентом України Віктором Януковичем і Президентом Росії Дмитром Медведєвим про продовження перебування військово-морських збройних сил Росії в Криму. Про це сказано у відкритому зверненні УККА.

"На Президента Януковича покладено обов’язок гарантувати суверенітет України відповідно до Конституції. У ст. 17 Загальних засад Конституції України зазначається, що "на території України не допускається розташування іноземних військових баз". Таким чином, продовження перебування збройних сил чужої держави явно суперечить Конституції. Пан Янукович має бути змушений визнати, що Президент, який прийняв присягу дотримуватися Конституції, не сміє її ігнорувати з будь-якої причини. Зокрема, якщо громадянин будь-якої країни навмисно своїми діями загрожує суверенітету України, то цей громадянин не є просто необережним, він є винним у державній зраді", — наголошується в зверненні.

"Ми наполегливо закликаємо до міжнародного докору засудження агресії Росії у використанні енергоносіїв як зброї для підриву суверенітету сусідньої держави. Крім того, ми наполегливо закликаємо всі сили в Україні і, зокрема, її народ відректися від цієї конституційної та політичної пародії, здійснюваної паном Януковичем", — сказано в зверненні УККА.

За матеріалами: “РБК-Україна”

 

Читайте также по теме