ГолосUA
19:00 24/03/2010

Американські ЗМІ: Католикам всього світу слід брати приклад із українських греко-католиків

Католицьким священикам, які останнім часом тільки і роблять, що вв’язуються у сексуальні скандали, слід звернути увагу на українських греко-католиків, які під благословенням Ватикану одружуються та заводять потомство.

Про це пише видання The New York Times.

«Багато хто вважає, що причиною сексуальних домагань католицьких священиків, зокрема до неповнолітніх, криється в целібаті, який вони змушені зберігати все своє життя. Натомість практика українських греко-католиків, які підкоряються Папі Римському, однак все ж близькі до Православних традицій, показує, що служіння у церкві та нормальне сексуальне та сімейне життя цілком можливе», — наголошується у публікації.

The New York Times звертається до прикладу греко-католицького священика Юрія Воловицького, який вже багато років одружений та має шістьох дітей.

На думку Воловицького, Ватикан має переглянути своє відношення до целібату та зрозуміти, що він є протиприроднім. «Для священика мати жінку та дітей — це більш нормально та розумно. Це дозволяє краще зрозуміти прихожан, адже люди сприймають нас як частину суспільства», — зазначив виданню Воловицький.

За матеріалами: The New York Times.

Підготувала Л. Дубенко

 

Читайте также по теме