ГолосUA
18:11 20/05/2010

Американські ЗМІ: Прагнення Росії утримати базу у Севастополі — цілком зрозуміле

Після відвідання Севастополя стає абсолютно зрозумілим прагнення Росії утримати там свій Чорноморський флот.

Так вважає видання The Christian Science Monitor. />  
"Севастополь, на відміну від іншого виходу Росії до моря на холодній півночі, ніколи не замерзає, і до того ж забезпечує доступ до Середземних вод, будучи при цьому чудово захищеним від будь-яких природних стихій, — пише газета. — Більше того, Севастополь є непоганим курортом із величезною кількістю вілл та готелів та налагодженою системою залізничних зв’язків: потяги на Москву відходять двічі в день".

Видання наголошує, що у радянські часи порт мав таке військове значення, що місто було "закрите" і іноземці могли потрапити сюди тільки за наявності особливої перепустки.

У 2008 році, коли між Росією та Грузією відбувся військовий конфлікт, Москва використовувала базу у Севастополі для введення морської блокади.

"Чорноморський флот у Севастополі викликає багато суперечок між як представниками політичної еліти, так і всього населення. Однак, на сьогоднішній день Президент Янукович підтримує присутність флоту в Криму і згідно із даними соцопитувань, на щастя для Кремля, 60% населення погоджується із ним", — наголошується у публікації.

Л. Дубенко
 

Читайте также по теме