ГолосUA
15:19 25/01/2010

Американські ЗМІ: Європа втратила шанс перетворити Україну на західну державу

Європа втратила шанс перетворити Україну на справжню західну, демократичну державу-партнера.

У цьому переконане видання Newsweek.

“Протягом п’яти років правління представників помаранчевого табору, Брюссель займався чим завгодно але не підтримкою демократичних процесів в Україні. Чиновники ЄС, які постійно сварилися через затвердження нової конституції союзу, остерігаючись, що у разі її відсутності потік трудових мігрантів зі Сходу заполонить Захід, ледве взагалі погоджувалися називати Україну “європейською державою” та відмовлялися підтримувати її інтеграцію у лави Євросоюзу”, — вказує газета та додає, що тепер можливість перетворення України на справжню західну державу втрачена, хто б не переміг у другому турі президентських виборів.

Видання відзначає, що одним із факторів пасивності та байдужості ЄС по відношенню до України, стала перевтомленість від розширення союзу, яке припало на 2005 рік. Однак справжня причина ігнорування Брюсселем європейських прагнень Києва — є ніщо інше, ніж проста політична короткозорість.

Багато членів ЄС остерігалися, що густонаселена Україна завдяки новим правилам голосування зменшить їх вплив на процеси в союзі. “Звичайно, Київ також не проявляв особливого прагнення виконувати умови вступу до ЄС, відмовляючись боротися із корупцією та модернізовувати власну ГТС, однак Брюссель був ще холодніший, не підтримуючи Україну, зокрема під час українсько-російських газових війн. Тепер Київ, який стоїть на межі економічного колапсу, скоріше за все, зблизиться із Москвою, ризикуючи втратити частину своєї незалежності разом із усіма демократичні досягненнями”, — наголошує Newsweek.

За матеріалами: Newsweek

Підгот. Л. Дубенко

 

Читайте также по теме