ГолосUA
08:03 20/04/2010

Американський військовий корабель сьогодні зайде в Севастополь

Сьогодні, 20 квітня, до порту Севастополь з неофіційним візитом зайде фрегат Військово-Морських Сил США “Джон Леслі Холл”.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

Основною метою візиту корабля ВМС США, яким командує капітан 2-го рангу Херман Пфефал, є відпочинок його екіпажу. Для американських моряків буде організована екскурсія історичними та культурними місцями міста-героя.

Як передбачено програмою візиту, під час перебування у Севастополі командир американського корабля та особи, що його супроводжують, зустрінуться з командувачем Військово-Морських Сил Збройних Сил України віце-адміралом Віктором Максимовим та здійснять протокольний візит до Севастопольської міської державної адміністрації.

Як планується, вранці 21 квітня на футбольному майданчику у парку на вулиці Одеській відбудеться товариський матч з футболу між командами фрегату “Джон Леслі Холл” ВМС США та корвету ВМС ЗС України “Придніпров’я”. Також для американських моряків будуть організовані екскурсії історичними та культурними місцями міста-героя.

В цей же день військовослужбовці ВМС Збройних Сил України, учні та викладачі загальноосвітніх шкіл Севастополя матимуть змогу побувати на борту корабля ВМС США з ознайомчою екскурсією. Ввечері на площі Нахімова планується виступ групи військових музикантів американського корабля.

Як раніше повідомлялося, на борту американського фрегата проходять стажування три українських офіцери. З прибуттям у Севастополь вони зійдуть на берег, а аналогічне стажування на кораблі ВМС США розпочнуть чергові три офіцери ВМС ЗС України. /> 22 квітня фрегат “Джон Леслі Холл” залишить порт Севастополь. Згідно з програмою візиту, за межами територіальних вод України екіпаж американського корабля проведе спільне тренування з вертольотом Ка-27 Сакської морської авіаційної бригади ВМС ЗС України.

 

Читайте также по теме