ГолосUA
11:43 07/04/2009

Американці збудують електростанцію в Прикарпатті

Американська компанія „Contour Global” має намір розпочати будівництво паротурбінної електростанції „Богородчани”, що в Івано-Франківський області потужністю 25 МВт у 2009 році.

Про це сьогодні заявив виконавчий віце-президент ContourGlobal по країнах СНД та Східної Європи Гаррі Левзлі, під час прес-конференції у Києві.

За його словами, компанія готова розпочати будівництво, однак поки вимушена відкладати фінансування проекту у зв’язку з макроекономічними й валютними ризиками в країні. „Ми розраховуємо зайнятися будівництвом нової електростанції в Богородчанах цього року, але поки що ми не бачимо чітких перспектив економічної стабілізації в Україні”, – зазначив Гаррі Левзлі.

Він також повідомив, що проект будівництва електростанції в Богородчанах передбачає, що вона буде використовувати як джерело енергії скидне тепло газокомпресорної станції "Богородчани" на газопроводі "Союз", що дасть змогу уникнути викидів вуглекислий газу в атмосферу. Вартість будівництва — 90 млн. доларів, строк реалізації проекту з моменту підписання контракту й початку фінансування — 19 місяців.

Як відомо, „Contour Global” — приватна компанія, що спеціалізується в сфері генерації електроенергії, розвитку й експлуатації енергетичних установок. Активи компанії включають 8 енергопроектів в Україні, Бразилії, Колумбії, Того, Руанді, США й інших країнах.

В Україні ContourGlobal працює з вересня 2005 року й реалізовує два проекти: будівництво когенеруючої установки потужністю 28 МВт, що використовує вихлопні гази компресорної станції "Богородчани" магістрального газопроводу "Союз" (Івано-Франківська область), і модернізацію й реконструкцію Краматорської ТЕЦ і теплових мереж у Краматорську (Донецька область).

 

Читайте также по теме