ГолосUA
11:08 18/03/2010

АМКУ не бачить підстав для підвищення вартості проїзду в маршрутках

Антимонопольний комітет України виступив проти підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі.

Про це заявив виконувач обов’язків голови Антимонопольного комітету України (АМКУ) Олександр Мельниченко після засідання АМКУ, передав кореспондент ГолосUA.

«На сьогодні ми не вбачаємо підстав для підвищення цін на пасажирські перевезення в Києві і по інших містах у режимі маршрутного таксі», — сказав О. Мельниченко.

За його словами вартість проїзду може зрости у зв’язку із підвищенням світових цін на нафту, інфляції в Україні, або ж подорожчання робочої сили.

«Жодних економічних підстав для підвищення цін немає», — запевнив він.

Разом із тим приватні перевізники іншої думки. За словами голови спілки працедавців-перевізників «Столиця» Валерія Литвицького самі перевізники регулюють підвищення цін, попередньо узгоджуючи свої дії із Києвською міськдержадміністрацією.

«У нас є формула за якою ми погоджуємо вартість проїзду із столичною адміністрацією і за нею ми реально можемо погодити підвищення», — наголосив В.Литвицький.

Нагадаємо, що починаючи з 2008 року приватні перевізники столиці регулярно піднімають вартість проїзду. Протягом 2009 року КМДА заборонила підвищення цін на проїзд в маршрутних таксі по чотирьох маршрутах.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме