ГолосUA
12:31 06/01/2009

АМКУ оштрафував на 100 тис. грн. ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод»

Антимонопольний комітет України оштрафував на 100 тис. грн. ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» за зловживання монопольним становищем. Таке рішення було прийнято за результатами виїзного засідання Комітету в Полтаві, повідомила прес-служба АМКУ. />  

Як встановив Комітет, завод реалізовував вироблену продукцію, застосовуючи різні ціни та умови до рівнозначних договорів без виправданих на це причин.
 

“Підприємство реалізовувало окремі види продукції, у виготовленні яких є монополістом, за завищеними цінами. Зокрема, Пропаснянський, Дарницький, Стрийський вагоноремонтні заводи та ДП «Укрспецвагон» вимушені були закуповувати бокову раму, надресорну балку, тяговий хомут та автозчеп СА-3 за необґрунтованими цінами.
 

Під час розгляду справи ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод» офіційно визнало порушення, зобов’язалося сплатити штраф до державного бюджету та дотримуватися вимог законодавства під час формування цін на сталеве лиття. З цією метою керівництво заводу видало спеціальний письмовий наказ, яким зобов’язало відповідальних посадових осіб забезпечувати рівні підходи до споживачів та застосовувати економічно обґрунтовані ціни на вироби” — йдеться в повідомленні.

 

Читайте также по теме