ГолосUA
09:13 07/12/2009

АМКУ оштрафував найбільшого постачальника лимонів

Антимонопольний комітет України оштрафував підприємство «Геракл» на 100 тис. грн. за завищення оптово-відпускних цін на лимони під час пандемії грипу.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі АМКУ.

«Товариство, зловживаючи монопольним становищем, безпідставно почало застосовувати завищену торговельну надбавку в 80-300 відсотків на лимони, які продавало партіями супермаркетам. За висновками розслідування, такі дії оптового постачальника стали однією з основних причин зростання роздрібних цін на лимони», — говориться у повідомленні.

У ході розгляду справи «Геракл» знизило відпускні ціни на лимони до економічно обґрунтованої величини, а присутні на засіданні Комітету представники компанії публічно визнали порушення та зобов’язалися не вчиняти подібних дій у подальшому. Товариство також надало Комітету письмове підтвердження своєї позиції, зобов’язавшись сплатити штраф до державного бюджету.

«Позицію відповідача, оперативне й адекватне реагування на вимоги Антимонопольного комітету щодо зниження ціни на лимони по всій території держави і те, що порушення тривали лічені дні враховано при визначенні санкцій, – зазначив в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко.

 

Читайте также по теме