ГолосUA
17:34 12/04/2010

АМКУ оштрафував низку підприємств за зловживання монопольним становищем

Київське обласне відділення Антимонопольного Комітету оштрафувало товариство з обмеженою відповідальністю «БаДМ», компанію «Оптіма–Фарм, ЛТД» та «Альба Україна» загалом на 44 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Як встановило відділення, підприємства узгодили тендерні пропозиції під час проведення торгів із закупівлі лікарських засобів для стаціонарного лікування хворих Броварською центральною районною лікарнею.

Вінницьке обласне відділення АМКУ оштрафувало «Концерн Галнафтогаз» та приватну фірму «Олко» загалом на 26 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії. Як встановили співробітники відділення, підприємства одночасно й до однакового рівня підвищили роздрібні ціни на скраплений газ, який реалізується в якості моторного пального в межах смт. Турбів, що призвело до утиску прав споживачів.

Київське обласне відділення Комітету оштрафувало товариства «Дніпро» і «Контракт» загалом на 20 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, що призвели до спотворення результатів торгів. Як з’ясувалося, підприємства узгодили тендерні пропозиції під час проведення у 2009 році торгів із закупівлі послуг з організації харчування дітей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи Міністерством праці в обухівському районі Київської області.

 

Читайте также по теме