ГолосUA
15:16 30/07/2009

АМКУ перевірить ціни на цукор

Антимонопольний комітет перевірить діяльність оптових торговців цукром та великих торговельних мереж, через які здійснюється його роздрібна реалізація.

Про це повідомила прес-служба відомства.

За попередніми результатами, найближчим часом, імовірно, почнеться справа над порушеннями конкуренційного законодавства, заявив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

«Останнім часом в Україні спостерігається зростання цін на цукор у роздрібному продажу. З початку поточного року його темпи перевищили середні темпи росту споживчих цін майже в 1,2 разів», — сказано в заяві.

Згідно з проведеним аналізом стану ринку, експерт зробив висновок, що для такого зростання економічного підґрунтя немає, адже на сьогодні перехідні запаси цукру здатні забезпечити більше ніж чотиримісячне споживання. «Враховуючи прогнозований обсяг виробництва цукру з урожаю 2009 року, річна потреба України в цьому продукті буде забезпечена. Отже, підстав казати про дефіцит цукру в нашій країні у цей час немає. Відповідно, зростання цін на цукор з великою ймовірністю пояснюється суб’єктивними діями окремих учасників ринку, зокрема, оптових торговців та роздрібних реалізаторів», — сказав Мельниченко.

На даний момент органи Антимонопольного комітету досліджують діяльність оптових торговців цукром та великих торговельних мереж, через які здійснюється його роздрібна реалізація. Посадовець дав доручення всім територіальним відділенням Комітету посилити контроль за становищем на цьому ринку.

«В українських родин немає підстав для стурбованості у зв’язку зі становищем на ринку цукру, тим більше – для ажіотажного скуповування цього товару. А протиправні дії ділків, що прагнуть збільшити прибутки за рахунок своїх співгромадян, будуть припинені, і винні будуть притягнуті до жорсткої відповідальності», — сказано в заяві Мельниченка.

 

Читайте также по теме