ГолосUA
07:55 27/09/2010

АМКУ попросив українських операторів ринків пального не гратися з цінами

Антимонопольний комітет України попросив 13 основних операторів ринків пального утриматися від встановлення економічно необґрунтованих цін на бензин та дизельне пальне під час осінньо-польових робіт.

Про результати обговорення обов’язкових до розгляду вимог Комітету підприємства мають повідомити у десятиденний термін, повідомила прес-служба АМКУ..

Рекомендації надано ПАТ «Концерн Галнафтогаз», ТОВ «Континент Нафто Трейд», ТОВ «Альянс Холдинг», СП ТОВ «Кершер», ПІІ «Лукойл-Україна», ВАТ «Укрнафта», ТОВ «Веста-Сервіс», АТ «Укртатнафта», єдиному суб’єкту господарювання у складі ТНК-ВР Коммерс» і ЗАТ «ЛИНІК», ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття», ВАТ «Нафтопереробний комплекс–Галичина», ВАТ «Лукойл-Одеський НПЗ» та ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України».

«Операторам ринку пального слід пам’ятати, що якщо хтось з них ризикне погратися з цінами, то автоматично зіткнеться з антимонопольним розслідуванням. Проте я не залякую, а сподіваюся, що гравці ринку співпрацюватимуть з державою, підтримуючи національну економіку і власну репутацію. Під час осінньо-польових робіт в Україні має бути цінова стабільність, насамперед, на ринку дизельного пального», – зазначив Голова Комітету Олексій Костусєв.

Як свідчить практика досліджень Комітету, під час проведення в Україні польових робіт у попередні роки окремі оператори одночасно й без об’єктивно виправданих на те причин підвищували ціни на бензин та дизельне пальне. Тоді, після втручання АМКУ, оператори знизили ціни до економічно обґрунтованого рівня.

 

Читайте также по теме