ГолосUA
14:43 02/02/2010

АМКУ порекомендував розробити нові тарифи на платні місця на ринках

Антимонопольний комітет України рекомендував Центральній спілці споживчих товариств розробити новий порядок розрахунку тарифів на платні послуги міських ринків з надання місць для торгівлі товарами. Про це ГолосUA повідомили в прес-службі уряду

Зокрема, комітет не погодив запропоновану “Укоопспілкою” нову редакцію «Рекомендацій з економічного обґрунтування розміру тарифів на платні послуги міських ринків» через виявлену низку зауважень, що були передані “Укоопспілці”. Комітет вважає, що розроблене “Укоопспілкою” Положення може призвести до встановлення економічно необґрунтованих тарифів на платні послуги з організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків.

Тому, на думку комітету, необхідно удосконалити цей документ, що не суперечив би порядку розрахунку цін на такі послуги, затвердженого наказом Мінекономіки та Держкомпідприємництва.

Крім того, нове положення повинно відповідати постановам Кабінету Міністрів «Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торгових приміщень у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи» та «Деякі питання організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків».

З цього приводу виконувач обов’язків Голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко наголосив: /> «Нова редакція Положення має створити умови для встановлення ринками Укоопспілки економічно обґрунтованих тарифів на їхні послуги, якими користуються багато українських фермерів. Захист інтересів малого бізнесу є пріоритетним для Антимонопольного комітету, і тому ми наполягатимемо, щоб проект нової редакції був погоджений з Комітетом у порядку, визначеному законодавством».

 

Читайте также по теме