ГолосUA
10:30 18/03/2010

АМКУ примусить Київраду провести тендер серед пасажирських перевізників столиці

Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов’язав Київраду в місячний термін підготувати проведення конкурсу серед приватних пасажирських перевізників по ста столичним маршрутам.

Про це заявив виконуючий обов’язки голови АМКУ Олександр Мельниченко після засідання АМКУ, передав кореспондент ГолосUA.

«Антимонопольний комітет висунув вимоги до Київради щодо забезпечення конкурсного відбору перевізників і дотримання правил конкуренції у цій сфері», — наголосив в.о. голови.

За його словами, АМКУ зобов’язав Київраду проконтролювати аби головне управління з питань транспорту Київської міськдержадміністрації провела конкурси майже по ста автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі.

Він підкреслив, що ще у 2008-2009 років у деяких перевізників закінчилися терміни дії їхніх договорів на здійснення діяльності майже на 100 з 263 автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі.

«Головне управління транспорту КМДА видавало договори у ручному режимі, порушуючи конкурентне законодавство», — сказав О.Мельниченко.

З огляду на це, як підкреслив О.Мельченко, АМКУ доручив всім головам своїх територіальних відділень перевірити місцеву владу у всіх обласних центрах і великих містах щодо надання договорів приватним перевізникам у відповідності до законодавства.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме