ГолосUA
06:04 04/06/2010

Андріївському узвозу повернуть його колишню привабливість

Культурний Центр Ґете-Iнститут в Україні та столичний Центр сучасного мистецтва «Совіарт» виступили з ідеєю створити проект реконструкції Андріївського узвозу.

Про це повідомив кореспондент ГолосUA.

Активісти проекту планують розпочати його із громадської дискусії у якій візьмуть участь художники та фахівці містобудування України та Німеччини, яких запрошено об’єднати свої зусилля заради створення проекту оновлення вулиці.

«Андріївський узвіз нині, на жаль, втратив свою чарівність як стародавня вулиця, котру ще пам’ятають старожили. На сьогодні там купа проблем, які не дозволяють запрошувати іноземних туристів. Порожні старі будинки, нереставровані фасади, сміття й розбиті тротуари», — сказала директор Ґете-Iнституту Віра Багаліантц.

Від учасників дискусії чекають ідей щодо реставрації старих будинків, пам’ятників та бруківки. Окрім новаторського, оригінального підходу до реконструкції, усі хто виявить бажання долучитися до цього міжнародного проекту, повинні врахувати і зберегти специфіку вулиці. Надіслані роботи покажуть на виставці у жовтні цього року, а за підсумками конкурсу буде оголошений тендер на участь у реконструкції, дозвіл на яку, як пояснили організатори проекту, вже підписаний головою КМДА Леонідом Чернівецьким.

«Цей проект має бути ефективним, — впевнений директор столичного Центру сучасного мистецтва «Совіарт» Віктор Хаматов, — адже ми запросили брати участь у ньому всіх, від кого залежить реконструкція, хто може впливати на образ Андріївського». Наразі триває пошук інвесторів для проекту. Поки що першим інвестором реконструкції Андріївського узвозу є один з ініціаторів проекту — Культурний центр Ґете-Iнститут в Україні, який виділив 200 тисяч гривень.

І. Тимошенко />  

Читайте также по теме