ГолосUA
20:03 15/12/2009

Анонс преси на 16 грудня

Газета “Новая”

Цьогоріч новорічний стіл обійдеться в середньому на 300 гривень дорожче. Якщо минулого року середня ціна продуктового кошику становила 500-600 гривень, то цього року цей же набір продуктів обійдеться у 800-1000 гривень. “Однозначно перед Новим роком на ринках на 5-7 гривень подорожчають цитрусові і свіжі гриби, — зауважила аналітик консалтингового агентства ААА Марія Колесник. — Також перед Різдвом підніметься ціна на домашню птицю”. Однак, за словами експертів, у супермаркетах ціни мають залишитися на тому ж рівні. А великі мережа магазинів навіть влаштовуватимуть акції та розпродаватимуть залишки дешевше.

Україна молода

Пам’ятник Леніну біля Бессарабського ринку спробували продати на аукціоні e–bay за 20 мільйонів доларів. Незвичайний лот виставив Михайло Притула, лідер партії «Селянська Україна», яка відома тим, що висунула кандидатом у президенти свинарку Лідію Вону. Утім Леніна так і не вдалось продати: лот був дійсний лише один день. Як виявилось, до упорядників аукціону звернулися комуністи з вимогою зняти лот. «Я вніс, як задаток, 1% від стартової суми. Відтак, коли лот зняли, я втратив кілька сот тисяч доларів, — жаліється пан Притула. — Я буду вимагати поновити лот, в іншому випадку звертатимуся до суду».

У розпал опалювального сезону 50 тисяч працівників облгазів заявили про готовність пікетувати уряд. Початок акції призначено на 17 грудня. /> А пов’язано це з ініціативою уряду щодо реформування газових господарств. Перша хвиля так званої реформи пройшлася по підприємству «Вінницягаз». Внаслідок скасування Національною комісією з питань регулювання енергетики ліцензії і створення на його місці ДП «Нафтогазмережі» безробітними залишилися більш як тисячі робітників цього підприємства. Відтак 17 грудня Профспілка газових господарств вирішила розпочати пікетування Кабміну з вимогою не допустити повторення ситуації, яка залишить напризволяще десятки тисяч людей по всій Україні.

Газета по-українськи

У кулуарах парламенту депутати пліткують, що Президент Віктор Ющенко і ”регіонали” намагалися переконати спікера Володимира Литвина підтримати відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Мовляв, є 200–210 голосів. Бракує мандатів блоку Литвина. “Литвиновець” Олег Зарубінський це спростовує: “Ми не голосуватимемо за відставку. Яке МВС без міністра напередодні виборів? Що, будуть по телефону ним керувати?”. Керівництво Блоку Юлії Тимошенко заявляє, що десяток їхніх голосів намагалася купити Партія регіонів. “Пропонується деяким депутатам від 50 до 150 тисяч доларів, — зауважив заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін. На що цого однопартієць Василь Кравчук відповів, що таких сум він не чув. “Мені не пропонували, але я б не продався ні за які гроші”.

За рік квитки на ялинку в палаці “України”, як і в більшості столичних театрів, подорожчали вдвічі. Подарунки треба купувати окремо. Цьогоріч вони коштують від 45 грн. Торік — від 20. “Зараз найбільше купують квитки на льодову виставу до Палацу спорту. Там щороку цікаво. Батьки грошей не шкодують. Перші ряди вже викупили”, — розповіла касир. Найдешевше, від 5 грн, — в Театрі опери і балету для дітей та юнацтва. Він діє в будинку культури “Славутич” на Контрактовій площі.

Газета “День”

Протягом чотирьох років в українську освіту впроваджується Болонська система, та, на думку студентів — безпосередніх учасників освітньої новації, помітних зрушень і очікуваних результатів поки що не видно. “На жаль, сьогодні ми констатуємо, що фактично основної мети не досягнуто. Вже у 2008 році стало зрозуміло, що не все так гладко із налагодженням реформи освіти, адже на той час в Україні навіть не було сформовано національних груп супроводу Болонського процесу. Вони існували на папері, а в житті їх ніхто ніколи не збирав до червня цього року, тоді, коли в інших країнах-членах Болонського процесу такі груби створювалися у 2000—2005 роках”, — зауважив президент Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович. — Ми хочемо наблизити справжній Болонський процес до України. Результати минулорічного зібрання студентської громади були направлені в Міжнародний студентський союз, і вперше за скільки років у звітах цієї організації з’явилася Україна”.

 

Читайте также по теме