ГолосUA
19:54 15/02/2010

Анонс преси на 16 лютого

Відтепер господарі приватних будинків можуть перебудовувати їх тільки послуговуючись послугами професійних будівельників. Про це пише газета «Новая» у статті «Самозабудови — під забороною».

Нова ухвала зачіпає перш за все власників приватних будинків, а таких в нашій країні достатньо. Що ж тепер потрібно робити тим, хто вирішив розширити власний будинок, побудований на своїй же землі? Спершу варто подати в місцеве відділення Держархівбудінспекції заяву, до якої додаються документи, що підтверджують право власності на землю або користування землею, право власності на будівлю (або письмова згода його власника) і проектну документацію на будівництво. Проте найголовніше — знайти будівельну організацію, яка і займеться будівництвом. Підрядник, у свою чергу, зобов’язаний надати Держархівбудінспекції цілий пакет документів: копію ліцензії на виконання будівельних робіт, договір підряду, зведення про кваліфікацію своїх фахівців. Докладніший перелік можна знайти в тексті ухвали Кабміну № 1104.

Дещо можна зробити своїми руками і без дозволу Держархівбудінспекції. Наприклад, встановити котел, пожежну сигналізацію, охоронні системи, підключитися до каналізації або до газової мережі.

Софія Київська: її роки — її багатство, пише це ж видання у статті «Вік Софії викликав скандал».

Супротивники 1000-ліття храму в 2011 р. вже в березні обіцяють «дати бій» прихильникам ювілею. Суперечки щодо дати зведення собору в науковому світі не вщухають. 23 жовтня минулого року 35-а сесія Генеральної конференції ЮНЕСКО внесла до Календаря пам’ятних дат 1000-річний ювілей Софії Київською, який відзначатиметься в 2011 р.

«Зима не відпускає», зазначає видання «Україна Молода». Снігопади обвалюють дахи, перекривають дороги і знеструмлюють сотні населених пунктів

До весни залишилось лише два тижні, а зима вперто тримає «оборону» і не хоче відступати. Через шквальний вітер та завірюхи без світла вчора залишалось 335 населених пунктів у семи областях України. Найбільше минулої доби через люту зиму постраждала Миколаївська область, де знеструмленими залишаються 152 населені пункти. Основною причиною відімкнення світла тут стало руйнування електричних опор. У темряві вечеряли також жителі 110 міст та сіл на Одещині, 33 населених пунктів Кіровоградської області, 20 — Вінницької, 13 — на Херсонщині, 5 — у Тернопільській області та двох на Дніпропетровщині. Наразі бригади обленерго відновлюють електропостачання. Тим часом метеорологи не кажуть нічого втішного для жителів південних та східних регіонів країни. За їхніми прогнозами, сьогодні у Дніпропетровській, Кіровоградській і Полтавській областях уночі та вранці слід /> бути готовим до нових погодних «сюрпризів»: сильний мокрий сніг та дощ, ожеледь, хуртовини, пориви вітру до 25—30 м/с чекають жителів східних та південних регіонів протягом цілого дня. Температура вночі та вдень коливатиметься від 4° морозу до 1° тепла. На решті території снігопади відступлять.

Тимошенко готується до судів, Янукович — до інавгурації, пише газета «День» у статті «Боротьба не на тому фронті». У неділю ЦВК у форсованому режимі проголосила Віктора Януковича президентом. Вирішили не затягувати. Благо, в Партії регіонів у цьому колегіальному органі більшість. Днем раніше прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що ніколи цього не визнає. Вона нарахувала мільйон відібраних у неї голосів і пообіцяла оскаржити рішення Центрвиборчкому в суді.
Перед виборами журналісти наполегливо запитували Юлію Володимирівну: «А який у нас план дій у разі поразки?» Прем’єр у таких випадках починала палко заперечувати, що є лише «план А» — перемога. І поки це схоже на правду. З «планом Б» у лідера БЮТ великі проблеми…

Тему оскарження результатів виборів продовжують «Сільські вісті». Як і п’ять років тому, за влучним висловом одного політолога, «одна частина держави скаче, а інша — плаче». Наслідки президентства Віктора Ющенка — відомі. Та вважати, що все в нашій державі змінюється на краще, не варто. Навіть більшість аналітиків із держав, що вже привітали Віктора Януковича з перемогою, прогнозують нам довготривалу «смуту». Адже його ймовірна перемога, як і ймовірна поразка Ю.Тимошенко, не є переконливою. Подробиці читайте у статті «Ніколи не кажи «ніколи».

Читайте также по теме