ГолосUA
10:00 03/06/2010

Антиколектори пропонують відправити Стельмаха у відставку за обман вкладників

Голова Національного банку України Володимир Стельмах повинен піти у відставку через обдурювання вкладників банків.

Про це заявив голова координаційної ради асоціації антиколекторів та правозахисників «Ваша Надія» Федір Олексюк на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, інфляція та проблеми в банківському секторі певною мірою спровоковані необдуманими заяву керівництва регулятора. «Ми вважаємо, що голова Національного банки повинен піти у відставку… Оскільки його антинародні, антидержавні дії виражаються в тому, що ми маємо велику інфляцію, ми маємо проблеми з кредитами, проблеми з депозитами… І те, що люди взяли багато валютних кредитів, це також заслуга голови Національного банку, який перед кризою заявив, що грошова одиниця України є стабільною, курс долара падатиме – люди повірили і почали брати валютні кредити. Ми маємо сьогодні ситуацію, коли вони дійсно не можуть виплачувати борги, не не хочуть, а не можуть», — підкреслив Ф. Олексюк.

У зв’язку з цим він зазначив, що нині збільшилася кількість судових позовів банків до позичальників, які обвинувачуються в несплаті кредитних зобов’язань та шахрайстві. Але чому, як він наголосив, у такому випадку не притягуються до відповідальності фінустанови, які не повертають депозити?

Президент Всеукраїнського  об’єднання  підприємств «Спілка консультантів по економіці та  праву» Ігор Годецький додав, що банк без будь-яких вагань повинен забирати те, що було предметом кредитування, але «сьогодні питання стоїть у тому, що нині існує система, яка пожиттєво передає людину в рабство». «Сьогодні всі ризики перекладено на людину. Якщо людина не може платити, вона без будь-яких штрафів, без будь-яких санкцій, без пожиттєвого боргу повинна віддати майно, яке вона отримала, або викупити його за ціною, за якою викуповують колектори – і все, вона може далі спокійно працювати. На жаль, нині в нас захищають тільки банкірів. Система, яка зараз працює, налаштовує на рекет банків», — сказав він.

А. Йовик  

 

Читайте также по теме