ГолосUA
15:12 12/07/2010

Антимонопольний комітет каратиме банки за нав’язування страхових компаній клієнтам

Антимонопольний комітет України розпочне розгляд справ про порушення банками конкурентного законодавства, якщо продовжуватимуть надходити скарги щодо нав’язування позичальникам конкретних страхових компаній.

Про це йдеться в офіційному зверненні голови Комітету Олексія Костусєва до керівників "Райффайзен Банк Аваль", "ОТП Банк", "УкрСиббанк", "Приватбанк" та "Укрсоцбанк", повідомили у прес-службі Антимонопольного комітету України.

"Банківські установи повинні на конкурентних засадах співпрацювати зі страховими компаніями в частині споживчого кредитування, не допускати необґрунтованих відмов позичальникам в укладанні договорів із страховиками, яких вони обрали самостійно. Вважаю за необхідне попередити, що у разі надходження до Антимонопольного комітету хоча б однієї письмової скарги, яка свідчитиме про продовження практики нав’язування споживачам певних страхових компаній, – проти таких банків порушуватимуть кримінальні справи", — наголосив у листі до банків О. Костусєв.

Він нагадав, що 29 квітня 2010 року Комітет рекомендував "Приватбанку", "Райффайзен Банку Аваль", "Укрсоцбанку", "ОТП Банку" та "УкрСиббанку" проводити прозорий відбір компаній, які страхуватимуть позичальників під час укладання кредитних договорів. Всі ці банківські установи офіційно повідомили про готовність виконати отримані вимоги, однак досі до Комітету продовжують надходити тривожні сигнали від споживачів.

"Якщо порочну практику не буде припинено, то за результатами розгляду Комітетом справи про порушення законодавства на банки можуть бути накладені штрафні санкції до 10% річного доходу. І кому, як не керівникам банків відомо, що йдеться про мільйони гривень. Настав час покласти край нав’язуванню страховиків позичальникам, і це – наша принципова позиція", — зазначив О. Костусєв. />  

Читайте также по теме