ГолосUA
19:15 11/01/2010

Антимонопольний комітет оштрафував «Полтавський хлібокомбінат» на 51 тисячу гривень

Полтавське обласне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало «Полтавський хлібокомбінат» на 51 тисячу гривень за зловживання монопольним становищем.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Як було встановлено, хлібзавод неправомірно включав транспортні витрати з доставки хліба соціальних сортів до планової собівартості продукції та до оптово-відпускної ціни під час доставки хліба в міжміському сполученні. Крім того, хлібзавод неправомірно застосовував норми розподілу адміністративних, загальновиробничих, збутових витрат під час виробництва поживного хліба, виходячи із затрат територіально відокремленого виробничого підрозділу, а не товариства в цілому. Антимонопольний комітет зобов’язав комбінат привести оптово-відпускні ціни на хліб до економічно обґрунтованого рівня.

Крім того, Сумське обласне відділення Комітету оштрафувало «Сумиобленерго» на 14 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем. Як встановило відділення, підприємство завищувало плату за видачу технічних умов та стягувало економічно необґрунтовану плату за виконання робіт із приєднання електроустановок споживачів до електричних мереж.

Сумське обласне відділення Комітету оштрафувало також «Роменське підприємство «Агротехсервіс» на 11 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем. Як встановив АМКУ, оператор застосовував економічно необґрунтовану вартість стисненого газу, який реалізовувався як моторне пальне. Відділення зобов’язало оператора привести ціни на пальне до економічно обґрунтованого рівня.

Донецьке обласне відділення Комітету оштрафувало «Донецькобленерго» на 10 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем. Підприємство безпідставно припинило постачання електроенергії до об’єктів споживання одного із суб’єктів підприємницької діяльності та відмовило в опломбуванні приладів обліку споживача. У ході розгляду справи підприємство припинило неправомірні дії.

Крім того, Черкаське обласне відділення Комітету оштрафувало ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» на 9 тисяч гривень за зловживання монопольним становищем. Так, підприємство встановило економічно необґрунтовану ціну на асфальтобетон. Відділення також зобов’язало підприємство розробити порядок встановлення обґрунтованої вартості асфальтобетону.

 

Читайте также по теме