ГолосUA
12:51 14/08/2009

Антимонопольний комітет знову розслідуватиме причини подорожчання бензину

Антимонопольний комітет України ініціював створення робочої групи з контролю за дотриманням економічно обґрунтованих цін на бензини та дизельне пальне.

Відповідне звернення виконувача обов’язки Голови Комітету Олександр Мельниченка надіслав до Першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова, повідомила прес-служба АМКУ.

Комітет запропонував Уряду створити робочу групу у складі перших осіб Міністерства палива та енергетики, Міністерства економіки, Державної інспекції з контролю за цінами, Державної податкової адміністрації, Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики та Антимонопольного комітету України.

Група має опрацювати питання щодо підходів держави до розвитку ринків нафтопродуктів, зокрема цінової ситуації.

«У справі наведення цінового порядку на ринках нафтопродуктів ми підставляємо суспільству своє плече. Але розраховуємо на таку ж законну та рішучу політику з боку Мінпаливенерго, яке несе повну відповідальність за розвиток конкуренції на ринках нафтопродуктів та повинне бути стратегом галузі, а також з боку Держспоживстандарту, який зобов’язаний навести лад з якістю бензинів та дизельного пального. Тому ми запропонували Уряду об’єднати зусилля державних відомств в єдиний державний кулак», – так прокоментував ініціативу Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко.

 

Читайте также по теме