ГолосUA
12:37 24/12/2008

Антимонопольний вимагає повернути ціни на ліки до економічно обгрунтованих

Антимонопольний комітет України порушив справу проти 7 найбільших оптових постачальників лікарських засобів в Україні за фактом несанкціонованого підвищення цін.

Про це журналістам на брифінгу повідомив в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

За його словами, кримінальні справи порушені проти СП «Оптима-Фарм ЛТД», ТОВ «Аптека «Біокон» та ТОВ «Інтерфарм» (Київ), ТОВ «БаДМ» та ТОВ «Вента» (Дніпропетровськ), ТОВ «ВВС ЛТД» (с. Хостов, Києво-Святошинський район), ЗАТ «Альба Україна» (Бориспіль).

Олександр Мельниченко зазначив, що зазначені підприємства «не мали ніяких підстав» для завищення цін на лікарські засоби.

«Ніяких об’єктивних підстав для підвищення цін не було. Навіть підвищення курсу долара у світі вплинуло незначним чином», — сказав в.о. голови АМКУ.

За словами Олександра Мельниченка, остаточні результати розслідування комітету будуть оприлюднені у січні 2009 року. Він зазначив, що результатом розслідування стане повернення цін на 18 найбільш вживаних лікарських засобів до економічно обгрунтованих, а відповідачам у справі буде представлено санкції.

«Ця інформація стосується всіх постачальників, як оптових, так і роздрібних. Якщо АМКУ виявляє факти штучного дефіциту лікарських засобів, ми розцінюємо це як порушення», — наголосив в.о. голови комітету.

 

Читайте также по теме